Story

BIO

Meet The Family.

STORY

Debbie en Olivier zijn de bezielers van het project. Een liefdeskoppel dat kind aan huis is bij Desmond Tutu en avonturier in hart en nieren.

Samen met hun spruit pendelen ze tussen Mombassa, Brussel en de wereld. De rode draad doorheen hun activiteiten is zelfontwikkeling faciliteren voor zij die er het minste toegang toe hebben. Dat doen ze onder andere door de digitale kloof te dichten en computerklassen te brengen op plaatsen waar dat de laatste prioriteit is. Sociaal ondernemen en tegelijk talent scouten in de minst toegankelijke gebieden van Afrika en de wereld.

Zo hebben ze in Kenia een venster op de wereld gecreëerd met een one-stop shop die jonge mensen helpt om hun ideeën werkelijkheid te laten worden..

Kifaru is dan ook enerzijds bedoeld als de pied-à-terre voor dat ontluikende overzeese talent. Zo maken zij op een laagdrempelige manier kennis met de hoofdstad van Europa. Anderzijds is Kifaru ook een bruisende HUB voor de inheemse Brusselse bevolking.

close-the-gap-kenia-logo
worldloop-logo2-bewerkt-transpara,t
Kifaru Tech & Bed Logo
close-the-gap-logo-bewerkt-transparant
Net(werken), en nieuwe horizonten verkennen vanuit de hoofdstad.

THREE OF THE BIG FIVE

Made In Belgium

Olivier

partner

Olivier is een pionier in ontwikkelingssamenwerking. Olivier Vanden Eynde heeft een lange carrière als directeur achter de rug bij Deloitte waar hij niet alleen verantwoordelijk was voor het sociaal en verantwoord ondernemen maar waar hij zich ook ontfermde over de business development van sociale en non-profit organisaties. Intussen heeft hij 2 nieuwe bedrijven opgestart in Europa en in Kenia. Zo heeft hij Close the Gap opgericht en samen met Debbie ontwikkelt hij nu ook Close the Gap limited in Kenia.

Debbie

partner

Debbie is een hippe sportieveling en literaire bolleboos. Ze werkte eerst bij de grootste Belgische financiële instelling en later bij Agoria, de grootste Belgische werkgeversfederatie. De vele handelsmissies en inspirerende start-ups lieten haar kennismaken met de magie van het ondernemerschap. De genadeloze ondernemersmicrobe kreeg haar ook te pakken en na tien jaar vol ervaringen, besloot ze samen met Olivier en haar spruit, naar Kenya te verhuizen om mee ‘Close the Gap Kenya’ op te richten.

Alexander

junior

Alexander is het resultaat van een intense samenwerking en een echte ‘born global’. Samen met mama en papa woonde hij al in Amsterdam, Brussel en uiteindelijk Mombasa. Hij gaat er naar een internationaal schooltje en leert en speelt er met zijn Afrikaanse en internationale vriendjes. Op de speelplaats moet hij zich soms verstoppen voor de apen, maar voor de rest heeft hij zich fantastisch goed aangepast aan zijn nieuwe leeromgeving, in die mate dat hij al een heel mondje Engels praat en enkele zinnen Swahili!

CONTACT

Phone Number

+32 478 284 084

Email Address

hello@kifaru.com

Address

Montjoielaan/Avenue Montjoie 293-bus 12 B-1180 Brussels

"Zeer inspirerend verblijf. Bedankt voor de gastvrijheid."
Frederiek Dekens
Adventurer